Allesverloren Estate

Allesverloren, ”allt är förlorat”, fick sitt namn då familjen vid hemkomst, efter ett besök i Stellenbosch, fann bostadshuset nedbränt och boskapen stulen.

Allesverloren grundades 1694 av änkan Cloete och sedan 1872 har egendomen gått i arv inom familjen Malan. Den nuvarande ägaren och vinmakaren, Danie Malan, är femte generation i familjen Malan och en stor personlighet med tillika stor kroppshydda. Danie är en före detta rugbyspelare vilket avspeglas i hans viner. Det är kraft och långt liv och länge kvarsittande eftersmak som han strävar efter, dock är de aldrig aggressiva utan tvärtom mycket generösa, precis som Danie själv.
Danies största framgång som vinmakare kom 1998, då han av Diners Club i Sydafrika utnämndes till årets vinmakare. Priset fick han för årgången 1996 av Allesverloren Shiraz. Trophy de Concours International vann man vid Vinexpo i Bordeaux redan 1989. En annan av Danies meriter är att han utsågs till bästa student vid Elsenburgs Agricultural College där han studerade till vinmakare 1987. Allesverloren har även valts till årets portvinstillverkare ett flertal gånger. Familjen Malan har producerat ”portvin” på Allesverloren i mer än 100 år.

Portvinsarvet märks i druvorna som odlas. Danies mest berömda vin är tveklöst Tinta Barrocca som endast en handfull producenter buteljerar i Sydafrika, Touriga Nacional av ännu färre. Under sju år såldes Touriga Nacional enbart i Sverige och på farmen men numera även i andra länder runtom i världen. Initiativet till det vinet var Janåkes positiva kommentarer.
Området Swartland är ett förhållandevis hett, varmt och torrt distrikt och nederbörden är i genomsnitt endast 450 till 600 millimeter. Konstbevattning har inte tillåtits förrän helt nyligen.

Allesverlorens viner

Allesverloren 1704 Red - Rött Vin
Allesverloren

Allesverloren 1704 Red

95:-
Allesverloren Chenin Blanc - Vitt vin
Allesverloren

Allesverloren Chenin Blanc

99:-
Allesverloren Fine Old Vintage - Sött
Allesverloren

Allesverloren Fine Old Vintage

159:-
Allesverloren Red Muscadel - Sött
Allesverloren

Allesverloren Red Muscadel

169:-
Allesverloren Shiraz - Rött Vin
Allesverloren

Allesverloren Shiraz

119:-
Allesverloren Tinta Barocca - Rött Vin
Allesverloren

Allesverloren Tinta Barocca

129:- (135:-)
Allesverloren Trés Vermelhos - Rött Vin
Allesverloren

Allesverloren Trés Vermelhos

169:-

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss