Whitehaven Sauvignon Blanc 2013


Whitehaven Sauvignon Blanc kan beställas här

Whitehaven SB 2013

Whitehaven Sauvignon Blanc 2013

Vinet har en ljusgul färg med  en grön nyans. Smaken är fint balanserad med uppfriskande syra och är insmickrande torr. Whitehaven Sauvignon Blanc är ett mycket fräscht vin med inslag av passionsfrukt, gröna äpplen, nässlor, krusbär och citron. Doften är ungdomlig, elegant och krispig med inslag av passionsfrukt, krusbär och lime. Ett äkta välgjord Marlborough Sauvignon Blanc.

Passar bra till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursanrättningar. Rätter får gärna innehålla någon råvara med pigg syra eller tillbehör som möter vinets eleganta friskhet. En perfekt ackompanjemang till sommarens sallader, getostar eller till rätter av fisk eller skaldjur. Fungerar utmärkt välkyld vid cirka 8C som aperitif.

 

Utmärkelser Whitehaven Sauvignon Blanc 2013

stars4.5 STARS – Winestate Magazine 2014
awardSilver – Air New Zealand Wine Awards 2013

 

Whitehaven Wine Company

Varje Whitehaven butelj bär stolt familjens ankare insignier, det är ett signum för en av Nya swnz-logoZeelands mest respekterade familjevinföretag. Whitehaven Wine Company grundades så sent som 1994 i hjärtat av den internationellt kända Marlborough regionen. Whitehaven verkliggörande är familjens vision att skapa en respekterad och kritikerrosade vingård. I dag leds företaget av Sue White, en entusiastisk förespråkare av regionen, som fortsätter att göra drömmar verkliga hon delade med sin avlidne make Greg. Sue leder en liten, men begåvad och väldigt engagerat team som tillsammans erövrar globalt erkännande för Whitehaven viner. Whitehaven filosofi kretsar kring jakten på kvalitet utan kompromisser, en princip för hela vinframställningsprocessen – från vingårdens ledning till varje enskild flaska äkta Marlborough vin med Whitehaven etikett. På relativt kort tid har Whitehaven utvecklats till att bli en av Marlborough ledande ambassadör för prisbelönta och kritikerrosade viner som avnjuts med beröm runt om i världen. Den tydligt insignerad Whitehaven ankare på alla buteljer är ett sigill som borgar för kvalitet, konsekvens och integritet.

Sustainable  Winegrowing Nya Zeeland

Nya Zeeland har länge varit känd för sin fantastiska utsiktsbild och orörda landskap. Nya Zeelands lilla befolkning, isolerade läge och tempererat klimat ger idealiska odlingsförhållanden för många jordbruksbaserade branscher, bland annat vinframställning, och har hjälpt Nya Zeeland att framhäva dess ” gröna” image. Ett viktigt syfte med den Nyzeeländska vinindustrin är att bidra till att upprätthålla denna bild genom att skydda den miljömässiga integriteten i deras vinodling och vinframställning. Därför en banbrytande uppsättning av branschstandarder har utvecklats, som kallas hållbar vinodling Nya Zeeland (SWNZ). SWNZ utgör ramen för företag som kontinuerligt arbetar för att förbättra aspekter och resultat när det gäller miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet både på vingården och i produktionen. Viner som framställs av 100% ackrediterade vingårdar och görs i ackrediterade vingårdar bär SWNZ vinodlings logotyp. Samtliga viner från Whitehaven Wine Company bär stolt logo Sustainable Winegrowing Nya Zeeland.

Whitehaven Sauvignon Blanc 2013 kan beställas här!

 

Bättre än bara ekologiskt, det är Whitehaven Wine Company

1

Glöm ekoviner – ett större helhetstänk finns bland världens vinmakare. Ett tänk som omfattar miljön men även energiförbrukning och arbetsförhållanden. Begreppet ”Sustainable winegrowing” – ungefär hållbar vinodling eller integrerad vinproduktion – är det senaste inom vinnäringen. Inte minst på Nya Zealand, där många producenter arbetar enligt denna modellen. Sustainable Winegrowing Nya Zeeland SWNZ har riktlinjer om allt från att undvika bekämpningsmedel och begränsa vattenförbrukningen till hur man tar hand om sina anställda. Organisationens mål är att göra Nya Zeelands vinindustri mer hållbar vad gäller miljö, ekonomi och social rättvisa.

 

21

Koldioxidutsläppen ska ner

Ekologiskt arbete ingår i hållbarhetsbegreppet men omfattar mer än vingårdsarbetet. Här ska man ta hänsyn till hela kedjan, där ett av målen är att minska koldioxidutsläppen. Det kan ske till exempel genom att använda solceller, minimera användandet av diesel- och bensindrivna fordon vid transport, minska vattenanvändningen eller använda återvinningsmaterial när man bygger om. Och precis som vid ekologisk odling kommer gamla tekniker åter till heders. Man använder sig av skyddsgröda mellan vinraderna. Klöver och andra grässorter gör att jorden får mer näring. Men de gör även att goda insekter – som äter de dåliga, som kan förstöra vinrankan. Medan ”ekologisk” är en juridisk term, med exakta krav för att få användas i varumärkning. Man kan fråga sig om det traditionella ekovinet är på väg bort. Ingenting tyder på det – Systembolagets försäljning av ekoviner har ökat dramatiskt på senare år. Men ju mer miljömedveten konsumenten blir, desto fler krav kommer det att ställas på att producenterna tar hänsyn till hela miljön, även då utanför den egna vingården.

Klimatförändringarna, med varmare medeltemperaturer som hotar traditionella vinområden, har gjort att producenterna nu verkligen inser allvaret med koldioxidutsläppen. I dag går det inte att välja drycker som är tillverkade med integrerad produktion, eftersom det ännu inte finns något officiellt regelverk likt det som finns för ekomärkning. Som intresserad konsument är man hänvisad till att söka på nätet efter vingårdar och vinmakare som arbetar hållbart. På SWNZ:s webbsida listar man till exempel alla producenter på Nya Zeeland. Whitehaven Wine Companys är en stark och drivande aktör inom SWNZ.

 

http://www.nzwine.com/sustainability/sustainable-winegrowing-new-zealand

Whitehaven Sauvignon Blanc kan beställas här


La VillaudiereBeställ här
Viñas del VeroBeställ här
André LegrandBeställ här
Nivei BlancoBeställ här
CastelforteBeställ här
Hacienda ZoritaBeställ här
Casa NostraBeställ här
LagunillaBeställ här
Casa NostraBeställ här
Pazo de SeoaneBeställ här
Marqués de MonistrolBeställ här
Marqués de MonistrolBeställ här
Castelforte RosatoBeställ här
Castelforte Parziale AppassimentoBeställ här
Whitehaven Sauvignon BlancBeställ här
Zupreme ZinfandelBeställ här
Ti Amo Primitivo di PugliaBeställ här
Castello BanfiBeställ här
Martina AppasimentoBeställ här
Viña ArdanzaBeställ här
Lagar de CerveraBeställ här
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/q222139web5/wwwroot/wp-content/themes/twr/footer.php on line 55
Charles MignonBeställ här
CastelforteBeställ här
Marques de ValenciaBeställ här
CastelforteBeställ här
Glen EllenBeställ här
CastelforteBeställ här
Famiglia Terraccia ChiantiBeställ här
Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/q222139web5/wwwroot/wp-content/themes/twr/footer.php on line 55
Venta del PuertoBeställ här
Venta del PuertoBeställ här
CastelforteBeställ här
ConcannonBeställ här

Utvalda Produkter

Hitta fler produkter från: